luni, 11 ianuarie 2010

PIZZA VEGETARIANĂ CU VINETE

Ingrediente:
aluat: 250 g făină, 150 ml apă călduţă, un pliculeţ drojdie (uscată), două linguri ulei măsline, sare.
umplutură: o vânătă, o ceapă, 2 căţei usturoi, 50 g rosii uscate în ulei, sare, piper, ulei măsline

Mod de preparare: Aluatul se prepară după reţeta cunoscută si se lasă deoparte, la dospit, la loc călduţ. Vânăta se taie în bucăţele, se sărează; bucăţile se pun într-o sită de inox si se lasă să se scurgă bine. Ceapa si usturoiul, tocate mărunt, se călesc în ulei. Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă bucăţelele de vinete scurse bine de apă, rosiile mărunţite, sare, piper, se amestecă bine, se lasă 15 minute la foc domol. Se întinde aluatul pe masa de lucru, presărată cu făină să nu se lipească, se adaugă sosul de vinete. Tava se unge cu ulei si se dă la cuptor, la 235°C, pentru 20 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu