luni, 25 ianuarie 2010

PIZZA CU TON


Ingrediente: 1 pachet de aluat pentru pizza, 400 g de rosii bine coapte, 1 conserva de ton in ulei de masline, 1 lingura cu capere, 6 fire de ceapa verde, 1 lingura cu ulei, 10 g de faina, sos Tabasco (il poti procura din supermarket)

Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 210 de grade Celsius. Intr-o oala, pune la fiert un litru de apa si lasa-l sa dea in clocot. Pune rosiile in apa si lasa-le sa clocoteasca timp de 10 secunde. Scoate-le cu o spumiera, trece-le pe sub un jet de apa rece si decojeste-le. Taie-le pe din doua, indeparteaza semintele, apoi taie-le in feliute cu grosimea de 1 cm si pune-le intr-o salatiera. Scurge tonul si pastreaza uleiul. Taie tonul fasii, apoi da-l deoparte. Scurge caperele si taie marunt ceapa. Toarna peste rosii uleiul din conserva de ton. Asezoneaza cu cateva picaturi de sos Tabasco, adauga caperele si ceapa, apoi amesteca bine. Intinde aluatul pentru pizza intr-o tava unsa cu putin ulei, apoi presara un pic de faina. Aranjeaza deasupra jumatate din cantitatea de rosii asezonate, lasand un spatiu de 5 cm intre acestea si marginea aluatului. Pune apoi si fasiile de ton si acopera cu restul de rosii.  Indoaie cele patru margini ale aluatului catre interior, apoi pune totul la cuptor timp de 20-25 de minute, pana cand aluatul este rumen. Se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu